Nedjelja, 03 Dec 2023
 
 

Tvoj izbor Jahorina IN

apartman07.jpg

Podijeli sa prijateljima!

Tražim

Planina Jahorina PDF Ispis E-mail

S pravom možemo reći da planina Jahorina dugo vremena nesebično svojom ljepotom opslužuje mnogobrojne goste, te da je u svom srcu smjestila i mnoge lijepe hotele, vile, vikendice i planinske kuće za boravak i užitak gostiju.

Planina Jahorina nalazi se u neposrednoj blizini Sarajeva. Svojom ljepotom i fenomenalnim prirodnim ambijentom, oduvijek je mamila brojne turiste te bila najposjećenije izletište. Do Jahorine olimpijske ljepotice lako ćete se dovesti uvijek prohodnim i dobro održavanim putevima. Na raspolaganju su Vam i autobuske linije direktno iz Istočnog Sarajeva, Pala te iz Centra Sarajeva, tačnije ispred Zemaljskog muzeja.

Planina Jahorina pruža izvanredne uslove za skijanje, odmor, rekreaciju i avanturizam. Veći dio planine je zaštićena zona, odnosno nacionalni park. sa najvišim vrhom Ogorijelica koji je smješten na nadmorskoj visini 1916 metara. Planina Jahorina u zimskom periodu ima i do 3 metra snijega, a ljeti dolazi do izražaja sva istinska ljepota prirode.

Izvanredna konfiguracija terena i savršeno uređene alpske staze za skijanje, planinu Jahorinu ubjedljivo svrstavaju u kategoriju vodećih ski-centara regiona. Planina Jahorina je birana destinacija za odmor mnogih turista, kako iz regiona tako i iz inostranstva.

Na raspolaganju imate preko 20 km uređenih staza za alpsko skijanje, povezanih sa dva moderna šestosjeda, tri dvosjeda, četiri ski-lifta te baby lifta, ukupnog kapaciteta preko 13.000 skijaša na sat, savremene ski-škole i ski-servis kao i ski-rental. Možete izabrati alpsko skijanje, skijaško trčanje (na Dvorištima), sankanje, noćno skijanje, ugodne šetnje, šoping u specijalizovanim trgovinama, noćni provod uz bogate zabavne programe hotela i klubova.

U neposrednoj blizini skijaških staza čekaju vas gril kućice sa sunčalištima na kojima ćete biti usluženi jelima sa roštilja, toplim i hladnim napicima.

Zimsko-turistička sezona zavisno od snježnih uslova počinje oko 15. decembra i traje do 15. aprila.

U ljetnom periodu Jahorina je pogodna za visinske pripreme sportista, futinge, šetnju, berbu šumskih plodova i ljekovitog bilja. Uživaćete na pikniku uz bogate planinske izvore, potom se odmarati u našem luksuznom objektu.

Želimo vam ugodan boravak na Jahorini.

Ukoliko imate pitanja ili želite izvršiti rezervaciju, kontaktirajte nas:

Mob.: +387 65 666 069

Tel.:  +387 57 223 485

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript